fbpx

Blog

MVV kan via Dotcomsport alle spelers op de voet volgen

MVV Maastricht heeft een flinke stap gezet op weg naar verdere professionalisering van de organisatie. Zo heeft de club deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend met Dotcomsport.
Dit betekent dat MVV Maastricht de komende seizoenen aan de slag gaat met het Clubmanagement systeem Dotcomclub. Dotcomsport levert haar systeem inmiddels in 23 verschillende landen aan ruim 500 verschillende voetbalorganisaties. Het project in Maastricht wordt mogelijk gemaakt door de financiële inbreng van de donateurs van Veer zien MVV.

Met het systeem kan MVV de spelers tijdens trainingen en wedstrijden volledig in beeld brengen. Hierdoor krijgt de club enorme statistieken ter beschikking waar direct op geanticipeerd kan worden.

Het mooie van dit systeem is dat het bij alle teams van MVV gebruikt gaat worden. Van de jongste jeugd tot en met het eerste team. Inmiddels zijn alle coördinatoren, trainers maar ook scouting en medische staf geïnformeerd over de werking van het systeem.
Dotcomsport heeft in samenwerking met trainers, coaches en clubmanagement het systeem ontwikkeld. MVV Maastricht heeft gekozen voor het gebruiksvriendelijke spelervolgsysteem van Dotcomsport. Het systeem waarborgt de continuïteit van de voetbalorganisatie en zorgt ervoor dat MVV Maastricht minder kwetsbaar is bij verlies van belangrijk technisch kader.

Het volgsysteem dient als stabiel platform binnen de voetbalorganisatie en zorgt verder voor een gestructureerde en uniforme opleidingsweg, die bijdraagt aan de optimale ontwikkeling van voetballers. Om de ontwikkeling van de voetballers beter inzichtelijk te krijgen is een dergelijke applicatie van groot belang. Ook kunnen de voetballers zelf hun ontwikkelpunten inzien en bijhouden. Het Clubmanagement systeem Dotcomclub is – in combinatie met een mobiele telefoon, computer of tablet – een perfecte assistent voor iedere (jeugd)trainer/coördinator of het technisch management.

Ronny van Geneugden, technisch manager van MVV Maastricht is blij dat MVV gebruik kan maken van de diensten en software van Dotcomsport. “Dit is een prachtige tool voor onze trainers en scouts om relevante informatie van trainingen en wedstrijden vast te leggen. Dankzij het Clubmanagement-systeem krijgen we een nog beter inzicht in de ontwikkeling van onze spelers. En al helemaal mooi dat het mogelijk is gemaakt door de steun van onze donateurs van Veer zien MVV. Op deze manier dragen de supporters rechtstreeks bij aan het versterken van het topsportklimaat van MVV Maastricht.

Via ons systeem kan allerhande data van trainingsminuten en statistieken tot video-materiaal worden ingevoerd en geanalyseerd”, vertelt Directeur Dotcomsport Johan Henkes. “Het is een totaaloplossing die clubs met één druk op de knop van alle gewenste informatie voorziet. Omdat wij bij het ontwikkelen gebruik maken van de input van clubs, is het volledig afgestemd op de eindgebruiker en dus erg gebruikersvriendelijk.’’

Dotcomsport kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met MVV!

WATCH WEBINAR

Are you interested in using the most complete Club Management Platform?

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.

DotcomCoach

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.