fbpx

Blog

Next Level Voetbalclub Checklist

Clubs zijn continu bezig om zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren. Software zoals de producten van Dotcomsport helpt hierbij. Bij Dotcomsport horen we echter vaak dat clubs het lastig vinden om een overzicht te krijgen van de beschikbare opties voor software. 

Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende soorten software. Met als doel om te helpen in de zoektocht naar de perfecte oplossing voor jouw club. Een aantal oplossingen biedt Dotcomsport en sommige oplossingen bieden wij aan via een integratie met een partner. Dit en meer vind je in de Next Level Voetbalclub Checklist.


Begin bij het begin: Ledenadministratie systeem
Een ledenadministratie systeem is de basis voor jouw club en het startpunt wanneer je software wilt gaan integreren om de prestaties van jouw spelers en staf te verbeteren. Een goed overzicht van alle spelers, in welke teams ze zitten, contactgegevens en andere algemene informatie zijn de basis om vervolgens de activiteiten te gaan meten. Begin dus bij een goed ledenadministratie systeem. 

Communicatie- en Agenda Platform
Om efficiënt te kunnen communiceren met de spelers en staf op jouw club is een communicatie en agenda platform cruciaal. Met dit platform wordt de communicatie over trainingen en wedstrijden veel overzichtelijker en kan je ook andere berichten met de leden van jouw club delen. Denk bijvoorbeeld aan het snel kunnen communiceren van procedures die voor jouw club gelden omtrent de meest actuele corona maatregelen, die soms snel veranderen. Hier kan een goed Communicatie Platform jou een hoop tijd en energie besparen. 

Spelervolgsysteem
Met een spelervolgsysteem kan je alle wedstrijden en trainingen van een speler registreren.  In een spelervolgsysteem wordt weergegeven waar en wanneer de wedstrijden en trainingen plaatsvinden. Alle wedstrijden, wedstrijdgegevens, standen en uitslagen worden met ons systeem iedere nacht automatisch bijgewerkt. Het zal jou dan ook veel tijd en energie besparen. 

Training tekentool
Voor een trainer is het erg belangrijk om trainingen goed voor te bereiden, zodat de spelers optimaal voorbereid zijn in wedstrijden. Veel beginnende trainers maken hiervoor gebruik van kant-en-klare trainingen die samengesteld zijn door de KNVB. Die oefeningen zijn gekoppeld aan een voetbal doelstelling, zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de opbouw. Bijna alle kant-en-klare trainingen zijn voorzien van een voorbeeldvideo.
Trainers die al wat verder zijn kunnen gebruik maken van een training tekentool. In deze tool kunnen trainers hun eigen oefeningen en trainingen tekenen en deze vervolgens kunnen opslaan en delen. Zo kunnen trainers makkelijker hun eigen visie kwijt aan hun team en ze zo optimaal voorbereiden voor de trainingen en wedstrijden. 

Beoordelingssysteem
Voor zowel de spelers als de stafleden is het erg belangrijk om elkaar en jezelf te beoordelen en evalueren. Hiermee maak je ontwikkeling duidelijk zichtbaar. Met een beoordelingssysteem kan je gebruik maken van een beoordelingsformulier. Deze beoordelingen kunnen trainers gebruiken tijdens een gesprek met de spelers en/of stafleden. Zo creëer je een goed beeld van de ontwikkeling van spelers en kunnen verbeterpunten gesignaleerd worden. Daarnaast is het mogelijk om op ieder gewenst moment twee of meerdere spelers met elkaar te vergelijken op basis van de ingevulde beoordelingen. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen bij het samenstellen van de nieuwe selecties.

Medisch systeem
Met het medisch systeem registreer je blessures van spelers. Bij elke blessure is het mogelijk om oefeningen te delen waarmee de speler sneller kan herstellen. Via dit platform worden de updates weer verstuurd naar een trainer, zodat hij weet hoe het met zijn spelers gaat en wanneer ze weer terug op de training zijn. Doordat revalidatie oefeningen al klaar staan in het systeem, vergroot je de kans dat geblesseerde spelers weer fit worden en beschikbaar zijn.  

Scouting database
In jouw scouting database kun je zien naar welke club je als scout toe kunt gaan om spelers te bekijken. Je spelersdatabase is overal inzichtelijk, waardoor je naast het veld direct informatie kan invoeren. Met dit systeem kan je scoutingsrapporten aanmaken, de financiële gegevens bekijken en verschillende zoekopdrachten uitvoeren over je externe scouting database. Dit kan op criteria, zoals leeftijd, lengte, favoriete been, positie, speel kwaliteiten, regio en huidige club, zodat je altijd de juiste speler voor de juiste plek kan vinden. 

Fitness platform
Om de conditie en kracht van jouw team verbeteren is een fitness platform belangrijk. Hierin kunnen trainers testen en gegevens van de spelers bijhouden. Zo kunnen ze stap voor stap hun spelers ontwikkelen, waardoor spelers tijdens de wedstrijden en trainingen het beste uit zichzelf kunnen halen. 

Video analyse systeem
Met een online video analyse systeem kan je snel en eenvoudig belangrijke verbeterpunten vinden tijdens en na de wedstrijd. De trainer markeert zijn belangrijkste spelmomenten en wijst hier de betrokken spelers aan toe of de trainer/video analist codeert live tijdens de wedstrijd. De spelers zien dan na de wedstrijd overzichtelijk de clips van de momenten die voor hen relevant zijn. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en de clips maken het spelers portfolio compleet. Steeds meer clubs maken hier gebruik van en het is cruciaal geworden voor clubs.

GPS data
Je ziet steeds vaker dat spelers een klein vestje dragen onder hun shirt. Dit is een GPS sport tracker die speciaal ontworpen is om de prestaties van jouw team nauwlettend in de gaten te houden. Het is een ultramodern en accurate sensor met een optimale balans tussen betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Hiermee heb je inzicht in de fitheid van je spelers. Uit de GPS data kan je statistieken weergeven om het nog overzichtelijker te maken. Uit die statistieken kan je weer de ontwikkeling van je spelers inzien, waardoor je zijn of haar vooruitgang over de jaren kan zien. Denk hierbij aan informatie over totale afstand, aantal sprints, maximale snelheid, maximale hartslag en aantal acceleraties. 

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.

DotcomCoach

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.