fbpx

Blog

De vijf succesfactoren voor een goede seizoenstart!

Alles wijst er gelukkig op dat we aankomend seizoen 2021-2022 weer ‘normaal’ mogen gaan voetballen en in competitieverband. Na twee gehaperde seizoenen is een goede voorbereiding nu van cruciaal belang. Het club management platform Dotcomclub biedt de ideale ondersteuning voor iedere voetbalvereniging en technisch kader. In dit artikel worden de vijf succesfactoren voor een goede seizoenstart beschreven.

1. Teams samenstellen

Een van de grootste klussen in aanloop naar een nieuw voetbalseizoen is toch wel het samenstellen van de nieuwe (selectie)teams. Wordt er hierbij gekeken naar de ontwikkeling van de spelers, de trainingsopkomst, de motivatie tijdens de wedstrijden, de persoonlijke doelstellingen of toch iets anders? Al deze zaken zijn eenvoudig te registreren en te bekijken in het club management platform Dotcomclub.

Wordt er getwijfeld tussen verschillende spelers? Vergelijk dan de ontwikkeling van de betreffende spelers in een lijn-, staaf-, of spider grafiek. De spelers kunnen gedurende een seizoen beoordeeld worden met een eigen samengesteld beoordelingsformulier.

Met alle verzamelde kennis en feiten van het afgelopen seizoen op één centrale plek wordt het samenstellen van de teams een stuk gemakkelijker!

2. Speler profiel bekijken

Voor de (nieuwe) stafleden is een goede voorbereiding het halve werk. Zodra de nieuwe teamindelingen in het club management platform staan, kunnen de stafleden hun selectie voor het aankomende seizoen inzien. Het speler profiel biedt de benodigde informatie om een goed beeld te krijgen van een speler; een foto van de speler, de contactinformatie van de speler + ouders, de voetballoopbaan, voetbaltechnische informatie en individuele statistieken van de voorgaande seizoenen.

Daarnaast is het mogelijk om Vragenlijsten klaar te zetten over bijvoorbeeld de persoonlijke doelen van de speler voor het aankomende seizoen. De spelers kunnen inloggen en de Vragenlijsten invullen via de mobiel, tablet, laptop of computer.

3. (Half) Jaarplan maken

Voor het technisch kader is het mogelijk om in het club management platform Dotcomclub aan het begin van het seizoen de trainingen samen te stellen en eventueel al klaar te zetten voor de trainers. Iedere training kan worden voorzien van tekstuele informatie, trainingsblokken, bestanden en/of oefenstof.

De trainingsblokken kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor de VCT. Standaard staat er al een VCT (periodisering) in de database en daarnaast circa 1.200 oefenvormen van de RINUS app (KNVB). In de Agenda kan er vervolgens per dag, per week of voor het gehele jaar een PDF export gemaakt worden van de ingevoerde planning.

4. Wedstrijdschema inladen (KNVB koppeling)

Het club management platform Dotcomclub biedt een automatische koppeling met de Voetbal.nl omgeving. Deze koppeling synchroniseert iedere nacht en importeert alle wedstrijden, standen en uitslagen die worden vrijgegeven door de KNVB. Zodra een trainer inlogt en naar de wedstrijden gaat, staat hier dus al het hele speelschema klaar!

5. Inrichting Videoanalyse

Naast het club management platform Dotcomclub biedt Dotcomsport ook een videoanalyse oplossing aan, namelijk SportsAnalysisTV. Deze videoanalyse tool helpt de stafleden om de prestaties van de spelers te verbeteren. Stel je eigen codeerpanel(s) samen en vindt snel en  eenvoudig belangrijke verbeterpunten tijdens en na de wedstrijd. Markeer de belangrijkste spelmomenten en wijs hier de betrokken spelers aan toe. De spelers zien dan overzichtelijk de clips van de momenten die voor hen relevant zijn. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en de clips maken het spelersportfolio compleet!

Geïnteresseerd geworden in de mogelijkheden van het club management platform Dotcomclub en/of SportsAnalysisTV?

Meld je nu aan voor de gratis webinar ‘De succesfactoren voor een goede seizoensstart‘, waarin je op 18 augustus tips & tricks krijgt om het nieuwe seizoen zo goed mogelijk te starten.

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.

DotcomCoach

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.