fbpx

Blog

De grootste voordelen van een club management platform!

Wil jij ook op een eenvoudige, uniforme en efficiënte manier de clubresultaten maximaliseren? Het club management platform Dotcomclub is, ongeacht het niveau, dé totaaloplossing voor een voetbalorganisatie. De software zorgt voor een gestructureerde opleidingsweg, die bijdraagt aan de optimale ontwikkeling van voetballers.

In combinatie met een mobiele telefoon of tablet is dit de ideale assistent van iedere (jeugd)trainer/coördinator of TC. In dit artikel worden de grootste voordelen van een club management platform beschreven en hoe dit systeem hieraan kan bijdragen.

  1. Uniforme Werkwijze

Met het gebruik van een club management platform help je iedereen binnen de voetbalorganisatie om te werken middels een uniforme werkwijze. Dit draagt direct bij aan de groei binnen een voetbalorganisatie. Eenduidige uniforme processen maken de werkwijze namelijk duidelijker en efficiënter. Structuur en uniformiteit in een organisatie zorgt er ook voor dat alle informatie op een gelijke manier is opgebouwd.

Ook alleen op deze manier kan de verzamelde data eerlijk met elkaar vergeleken worden. Ben je bijvoorbeeld bezig met de nieuwe teamindelingen voor het nieuwe seizoen? Wanneer alle spelers op eenzelfde manier zijn beoordeeld en gemonitord (speelminuten, trainingsopkomst, motivatie etc.) kunnen er gegronde keuzes gemaakt worden op basis van de data. Bepaalde keuzes kunnen zodoende ook verantwoord worden richting ouders.

2. Continuïteit

We kennen allemaal nog wel het ‘voetbalboekje’ van vroeger, waar alle hoogtepunten van een wedstrijd in stonden geschreven. Dit voetbalboekje is in veel gevallen al vervangen door een ‘los zwevend Excel bestand’ bij een trainer op de laptop. Helaas loopt alle verzamelde informatie ook letterlijk de deur uit wanneer deze trainer de voetbalorganisatie verlaat.

Wil jij nou écht geen verlies meer van de belangrijke technische gegevens, dan helpt het club management platform jou hierbij. Hiermee waarborg je meteen de continuïteit van de opleiding. Alle data die wordt verzameld door de voetbalorganisatie is altijd op te vragen voor de juiste personen en gaat dus nooit verloren. Met het club management platform creëer je één centrale verzamelplaats voor alle data, ieder seizoen weer.

Met statistieken zoals de gemiddelde speeltijd per speler, trainingsopkomst, absentieoverzichten, de ontwikkeling per speler, doelpuntenmakers, aantal assists etc. heb jij altijd een goed en up-to-date beeld van de spelers binnen de voetbalorganisatie. Met één druk op de knop zijn deze op te vragen binnen het club management platform.

Spelers kunnen beoordeeld worden met een eigen samengesteld beoordelingsformulier per leeftijdscategorie. Op basis van de ingevulde beoordelingen kunnen vervolgens verschillende spelers, binnen een seizoen of over meerdere jaren heen, eenvoudig met elkaar vergeleken worden. Zodoende kan de ontwikkeling per speler in kaart worden gebracht.

Naast het beoordelen van spelers kunnen ook de trainers en stafleden beoordeeld worden door het Technisch Management. Dit kan één keer per seizoen of vaker. Ook kunnen gegevens zoals een Trainerslicentie ingevoerd worden. Uiteraard kunnen de spelers en trainers zichzelf ook evalueren, indien gewenst.

3. Ontwikkeling van speler én trainers in kaart

Met statistieken zoals de gemiddelde speeltijd per speler, trainingsopkomst, absentieoverzichten, de ontwikkeling per speler, doelpuntenmakers, aantal assists etc. heb jij altijd een goed en up-to-date beeld van de spelers binnen de voetbalorganisatie. Met één druk op de knop zijn deze op te vragen binnen het club management platform.

Spelers kunnen beoordeeld worden met een eigen samengesteld beoordelingsformulier per leeftijdscategorie. Op basis van de ingevulde beoordelingen kunnen vervolgens verschillende spelers, binnen een seizoen of over meerdere jaren heen, eenvoudig met elkaar vergeleken worden. Zodoende kan de ontwikkeling per speler in kaart worden gebracht. Naast het beoordelen van spelers kunnen ook de trainers en stafleden beoordeeld worden door het Technisch Management. Dit kan één keer per seizoen of vaker. Ook kunnen gegevens zoals een Trainerslicentie ingevoerd worden. Uiteraard kunnen de spelers en trainers zichzelf ook evalueren, indien gewenst.

4. Oefenstof

Het club management platform biedt ongeveer 1.200 oefenvormen, gecategoriseerd op leeftijd. Hiermee kunnen de trainers van de selectie én niet-selectie teams voorzien worden van heel veel inspiratie. Deze oefenstof bibliotheek kan uiteraard uitgebreid worden met nieuwe oefenvormen en/of eigen leerlijnen die de voetbalorganisatie hanteert. In Nederland is onder andere de RINUS oefenstof beschikbaar. Hiermee is het voor de gebruikers van het club management platform erg eenvoudig om toegang te krijgen tot de KNVB gekwalificeerde oefenstof.

Ben jij nou ook geïnteresseerd geworden in de mogelijkheden van het club management platform Dotcomclub?

Ga dan snel naar https://dotcomsport.nl/nl/ en vraag vrijblijvend informatie op!

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.

DotcomCoach

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.