fbpx

Blog

Dotcomsport ondersteunt de ontwikkeling van Saudi-Arabische voetbaltalenten

Op de foto v.l.n.r.: Fouad el Fdil (Assistant Technical Director), Peter van den Berg (Assistant Coach), Damian Hertog (Head Coach), Geert Brusselers (Technical Director) & Johan Henkes (CEO Dotcomsport).

Afgelopen dagen was Dotcomsport in Cambrils (Spanje) voor de uitlevering van het spelervolgsysteem Dotcomclub bij het ‘Elite Performance Centre’ van Saudi’s General Sports Authority (GSA), een initiatief van prins Abdulaziz Bin Turki AlFaisal Al Saud.

In Cambrils zullen de 30 grootste Saudi-Arabische voetbaltalenten tussen de 18 en 20 jaar het gehele seizoen getraind worden door een 20-koppige staf en in teamverband wedstrijden gaan spelen. Geen van de talenten zal in die periode actief zijn voor zijn club.

Het doel van dit project is om de voetbaltalenten uit het Aziatische koninkrijk onder een zo hoog mogelijke weerstand te laten spelen. Vandaar dat ze in Europa aan de slag gaan om wedstrijden te spelen tegen gerenommeerde, Europese ploegen. In totaal zullen dat zo’n 40 wedstrijden per seizoen zijn. Daarnaast zullen de talenten onderworpen worden aan Engelse les en mental coaching. Het dagritme qua trainingen zal ook anders zijn dan in Saudi-Arabië. Dit alles met als doel aansluiting te vinden bij de Europese maatstaven.

Alle trainingen, wedstrijden, beoordelingen, performance data, schoolinformatie en mental coaching sessies zullen worden bijgehouden in het spelervolgsysteem Dotcomclub. Wij zijn trots om ons steentje hieraan bij te dragen en kijken uit naar een mooie samenwerking!

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.

DotcomCoach

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.