fbpx

Blog

DE OPTIMALE VOORBEREIDING VOOR EEN VOETBAL TRAINING

Welke factoren neem je mee bij het voorbereiden van een training? Het Club Management Platform Dotcomclub is hiervoor jouw ideale assistent. Zaken als de trainingsopkomst, trainingsduur, trainingsblokken, uitgebreide oefenvormen en nog veel meer kunnen eenvoudig geregistreerd worden! Dit artikel beschrijft de vragen/factoren die van belang zijn in de voorbereiding van een optimale training en hoe het Club Management Platform Dotcomclub hier een enorme bijdrage aan kan leveren.

  1. Hoe begin ik aan een (half) jaarplanning?

Bij het maken van een (half) jaarplanning bepaal je eerst welke trainingsonderwerpen er allemaal aan bod moeten komen. Vervolgens is het van belang om te kijken hoe veel tijd je per trainingsonderwerp kwijt wilt zijn. Dit hangt uiteraard af van hoe vaak je traint per week met jouw team en het niveau van de spelers. Heb je te weinig tijd omdat je minder vaak traint, dan zal je bij het maken van je plan daar vroegtijdig achterkomen. Dit helpt je om realistische plannen te maken.

Het Club Management Platform Dotcomclub is de ideale assistent bij het maken van een (half) jaarplanning.  Hierin kan je eenvoudig aangeven op welke dagen je traint, welke periode en op welke tijden. Met één druk op de knop rolt jouw trainingsschema uit het systeem en zijn alle trainingen ingepland. Per training kan je het trainingsonderwerp specificeren en de trainingstijd. Ook is het mogelijk om trainingsblokken te registreren per training en (daarbij horende) oefenstof te selecteren uit de Oefenstof bibliotheek. Beide functionaliteiten helpen je om een (half) jaarplanning te maken volgens jouw eigen trainersfilosofie.

Middels de Agenda functionaliteit is het mogelijk om een PDF export te maken van jouw dag-, week- of jaarplanning. Per training is het mogelijk om een (korte) evaluatie in te voeren over de spelers en de training zelf. Hierdoor kan je jouw gemaakte planning steeds evalueren en waar nodig op tijd aanpassen. Daarnaast in het ook mogelijk om via de Statistieken per periode te bekijken wat er allemaal getraind is. Zodoende kan alles goed in kaar worden gebracht.

  • Welke factoren zijn van belang bij het maken van een voetbaltraining?

Bij het maken van een training zijn een aantal factoren van groot belang. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten hoe veel spelers er beschikbaar zijn voor de training, hoe veel veldruimte je krijgt en het niveau van jouw spelers.

Voor het bepalen van de oefenstof die je gaat gebruiken tijdens de training is het uiteraard van belang dat deze ‘matcht’ met het niveau en de leeftijd van jouw spelers.

Het bijhouden van de trainingsopkomst kan heel eenvoudig met het Club Management Platform Dotcomclub via de computer, tablet, laptop of mobiele telefoon. Sta je bijvoorbeeld al op het veld dan kan je dit via de mobiele versie invoeren. Hierdoor ben je te allen tijde op de hoogte van het aantal beschikbare spelers per training. Spelers en ouders/verzorgers kunnen zelf ook inloggen en zichzelf op afwezig zetten met een bijbehorende Absentiereden.

  • Wat moet een optimale voetbaltraining minimaal bevatten?

Ten eerste dient het onderwerp van de training duidelijk te zijn. Dit onderwerp kan vervolgens via een of meerdere trainingsblokken en bijbehorende oefenstof uitgewerkt worden. Elke training moet daarnaast voorzien zijn van een beschrijving, een instructie en een evaluatie.

Dotcomclub biedt iedere gebruiker standaard ongeveer 1.200 oefenvormen, gecategoriseerd op leeftijd en op teamfunctie. De Oefenstof bibliotheek in Dotcomclub bestaat uit oefenvormen van o.a. de RINUS app van de KNVB. Deze oefenvormen zijn allemaal standaard voorzien van een korte uitlegvideo en een bijbehorende PDF. Daarnaast kan jij samen met jouw club een geheel eigen Oefenstof bibliotheek samenstellen met eigen oefenstof, leerlijnen etc.

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.

DotcomCoach

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.