fbpx

Blog

FC Utrecht tekent overeenkomst met Dotcomsport

FC Utrecht en Dotcomsport slaan handen ineen.
Laatstgenoemde heeft een gebruiksvriendelijk spelervolgsysteem ontwikkeld dat door diverse sportbonden en (betaald)voetbalclubs tot grote tevredenheid en met succes wordt gebruikt. Het systeem moet in de toekomst een positieve bijdrage gaan leveren aan de professionele ontwikkeling van spelers en een goede informatievoorziening voor ouders en amateurverenigingen waarmee FC Utrecht een partnerschap onderhoudt.

“We nemen één systeem in gebruik dat voor meerdere doeleinden ingezet kan worden”, zegt Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee. “Trainers verzamelen in het systeem informatie over spelers en maken een relevant deel beschikbaar en inzichtelijk voor jeugdspelers. Spelers krijgen hun eigen omgeving, waar zij informatie over hun persoonlijke ontwikkelingsplan en beelden kunnen opvragen en bekijken. Op een professionele manier kunnen we maatwerk leveren aan onze trainers en spelers.”

Maar, het gaat verder. “Ook kunnen we informatie beschikbaar maken voor ouders en partnerclubs”, vervolgt Lee. “Een ideale tool om kennis te delen ten behoeve van de voetbalontwikkeling bij FC Utrecht, maar ook bij het amateurvoetbal in de regio.”

Het spelervolgsysteem en het kenniscentrum van dotcomsport passen perfect in de huidige tijd. Het systeem is webbased, wat wil zeggen dat spelers, trainers, ouders en vertegenwoordigers van partnerclubs informatie op ieder willekeurig moment kunnen benaderen. Dit kan zelfs via een applicatie op de smartphone of tablet.

Johan Henkes, commercieel manager van dotcomsport: “Bij FC Utrecht aangesloten RAC-clubs kunnen op identieke wijze gebruikmaken van onze applicatie als dat FC Utrecht doet. Dat maakt deze samenwerking, in mijn ogen, zo bijzonder. De applicatie heeft zich bewezen en ik vertrouw erop dat ook FC Utrecht en zijn partnerclubs de revenuen ervan gaan ervaren.”

Op 9 mei presenteert dotcomsport de applicatie (het systeem) aan de RAC-clubs van FC Utrecht, tijdens een themabijeenkomst in Stadion Galgenwaard.

Bron:  FC Utrecht / www.fcutrecht.nl

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.

DotcomCoach

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.