fbpx

Blog

Welke anderhalve meter afstand voetbaltrainingen doe je met welke leeftijdsgroep?

Vanaf 29 april is het voor jeugd voorzichtig weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten. Wanneer welke vereniging de deuren heropent voor de jeugd, is afhankelijk van de betreffende gemeente en de club. Voor trainers, spelers en ouders is een corona protocol opgesteld door NOC*NSF.

Kinderen t/m 12 jaar mogen van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 t/m 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Voor de jongste groep is het organiseren van wedstrijdjes beperkt tot de eigen vereniging. Houdt er als trainer-coach wel rekening mee dat kinderen lang stil hebben gestaan en elkaar lang niet hebben gezien! Zorg er dus vooral voor dat er lekker “gespeeld” wordt en houdt de belastbaarheid in de gaten.

De leeftijdscategorie 13-18 mag ook weer voorzichtig gaan beginnen met trainen op de vereniging. Zij moeten echter wel 1,5 meter afstand behouden tijdens trainingen. Om dit goed en veilig te organiseren, is het belangrijk dat verenigingen en trainer-coaches zich hier goed op voorbereiden.

Dotcomsport werkt samen met partners die leuke trainingen en oefenvormen hebben samengesteld, om spelers, ondanks de beperkingen, met plezier te laten voetballen. Zowel het programma Rinus (KNVB) als VTON faciliteren hier bijvoorbeeld in met speciaal ontwikkelde trainingen. Oefenstof waarbij de 1,5 meter gehandhaafd wordt, maar toch uitdagend is voor de doelgroep.

Deze oefeningen kunnen via ons online spelervolgsysteem Dotcomclub heel eenvoudig gedistribueerd worden van de HJO/TC naar de trainers en van de trainers naar de spelers. Wil je ook zien waar je deze oefeningen in Dotcomclub kunt vinden? Neem contact met ons op voor een demo.

We zijn bovenal heel blij dat de voetbalactiviteiten weer van start gaan. Lees het protocol, denk aan elkaar en geniet weer lekker van de belangrijkste bijzaak van het leven. Op naar volgend seizoen!

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.

DotcomCoach

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.