fbpx

Blog

sc Heerenveen tekent overeenkomst met Dotcomsport

sc Heerenveen en Dotcomsport hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor minimaal twee jaar.

sc Heerenveen heeft een tweejarig contract afgesloten met Dotcomsport, een softwareleverancier die producten en diensten aanbiedt en ontwikkelt voor de sportmarkt. De jeugdacademie en de scouting van de Friese club gaan gebruiken maken van een door het uit Zeewolde afkomstige bedrijf ontwikkeld webbased spelervolgsysteem.

In Nederland maken zowel betaalde clubs, onder meer FC Utrecht, FC Dordrecht en Helmond Sport als ruim 137 amateurvoetbalverenigingen gebruik van het systeem van Dotcomsport. Daarnaast werkt het bedrijf samen met diverse Nederlandse sportbonden zoals de Nederlandse Volleybal Bond, KNBSB, en het Watersport Topzeilen. In het buitenland levert Dotcomsport onder meer diensten aan de Ierse voetbalbond.

,,Via ons systeem is kan allerhande data van trainingsminuten en statistieken tot video-materiaal worden ingevoerd,’’ vertelt commercieel manager Johan Henkes. ,,Het is een totaaloplossing die clubs met één druk op de knop van alle gewenste informatie voorziet. Omdat wij bij het ontwikkelen gebruik maken van de input van clubs, is het volledig afgestemd op de eindgebruiker en dus erg gebruikersvriendelijk.’’

Aangesloten amateur- partnerclubs van sc Heerenveen krijgen ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met het spelervolgsysteem Dotcomclub. Dotcomsport zal hierover binnenkort contact opnemen met de aangesloten clubs.

Manager voetbalzaken Hans Vonk Heerenveen is blij dat sc Heerenveen gebruik kan maken van de diensten en software van Dotcomsport. ,,Dit is een handige tool voor onze trainers en scouts om relevante informatie van trainingen en wedstrijden vast te leggen. Dankzij het spelervolgsysteem krijgen we een nog beter inzicht in de ontwikkeling van onze jeugdspelers.’’

Bron: sc Heerenveen / www.sc-heerenveen.nl

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.

DotcomCoach

Activeer je DotcomCoach jaarlicentie en krijg de eerste 14 dagen een gratis proefperiode.

Om uw betaalgegevens te verifiëren zal er een bedrag van €1,00 worden afgeschreven.